06 11 29 7007 info@3d-echo-hoorn.nl

Zwangerschapsmassage

wat houdt het in en hoe werkt het?

 

Hoe ziet een zwangerschapsmassage eruit? Een zwangerschapsmassage is een zachtere massage voor je zwangere lichaam. Je kunt op verschillende manieren gemasseerd worden, afhankelijk van je wensen.  een zwangerschapsmassage is gericht op het verlichten van zwangerschaps ongemakken. Je lichaam kan tijdens je zwangerschap anders reageren op prikkels. Voel je je tijdens de massage niet prettig? Zeg het dan tegen de Brigitte. Zij kan de massage aanpassen aan jouw behoeften.

Als je niet meer op je buik kunt liggen heb ik een luchtkussen met een speciaal gat voor je buik waardoor je ontspannen op je buik kunt liggen. 

De voordelen van een zwangerschapsmassage Een zwangerschapsmassage is niet alleen fijn, maar ook goed voor je lichaam. 

 

Je mentale gezondheid verbeteren.

Een massage zorgt voor meer gelukshormonen en minder stresshormonen in je lichaam.

Dit helpt tegen angst en stress tijdens je zwangerschap. Je slaap verbeteren. Een zwangerschap kan je slaap verstoren. Na een massage kun je vaak beter en dieper slapen. Je pijnklachten verlichten.

Een zwangerschap belast je spieren. Dit kan leiden tot rugpijn, schouderpijn en krampen. Een massage maakt je spieren los en vermindert de pijn. Je vochtbalans reguleren. Veel vrouwen houden vocht vast tijdens hun zwangerschap. Een zwangerschapsmassage helpt om overtollig vocht af te voeren.

Je bloedcirculatie verbeteren.

Dit zorgt voor een betere afvalstoffenafvoer en voor minder spataderen. Je weerstand versterken. Door een massage slaap je beter, maak je meer positieve hormonen aan en heb je een betere bloeddoorstroming. Dit maakt je immuunsysteem sterker: je wordt minder snel ziek. De kans op een vroeggeboorte verkleinen. Uit onderzoek blijkt dat zwangerschapsmassages het risico op een vroeggeboorte verminderen. Ook hebben baby’s na een massage minder kans op complicaties na de bevalling.

Er zijn situaties waarin je beter geen massage kunt nemen tot na je zwangerschap. Bijvoorbeeld als je last hebt van:

Hoge bloeddruk Trombose Spataderen Hartklachten Koorts Heb je een aandoening en weet je niet of een massage kan? Vraag dan eerst advies aan je verloskundige of gynaecoloog voordat je een afspraak maakt.