06 11 29 7007 info@3d-echo-hoorn.nl

Wat is een 3D 4D pretecho

Wil je meer zien van je kindje dan alleen de standaard echo’s? Dan is onze 3D 4D pretecho een leuke optie. Met deze echo kun je je kindje in 3D en 4D bekijken, zonder medische doeleinden. Je kunt rustig genieten van de beelden, de mooiste foto afdrukken op fotopapier. Dit zijn minimaal 2 foto’s.

Let op: een pret-echo is geen medische echo. We meten de baby niet op of controleren zijn of haar gezondheid.

Wat is het verschil tussen een 2D en 3/4D echo?

Een 2D echo (het platte zwart/wit beeld) laat de omtrek van je kindje zien, een 3D echo laat diepte zien in stilstaande beelden en een 4D echo laat bewegende 3D beelden zien. Zo kun je bijvoorbeeld zien hoe je kindje gaapt of lacht en hoe je kindje er straks uit gaat zien.

De beste tijd voor een 3/4D echo is tussen de 24 en 32 weken. Je baby is dan groot genoeg om duidelijke beelden te geven en heeft genoeg vetweefsel om te kunnen zien op wie hij of zij lijkt. Maar je kunt ook eerder of later in de zwangerschap een 3/4D echo laten maken als je dat wilt.

Als je zwanger bent van een tweeling of meer, is het leuker om een 3/4D echo eerder in de zwangerschap te doen, zodat de kinderen samen in beeld kunnen komen. Je hoeft hier niets extra’s voor te betalen.

Vraag mij om advies over het beste moment voor deze echo. Houd er wel rekening mee dat de ligging van de baby altijd invloed heeft op de kwaliteit van de beelden. Soms kunnen we bijvoorbeeld een stukje navelstreng dat voor het gezicht ligt niet weg krijgen.

Kan ik mensen meenemen?

Natuurlijk zijn jullie vrienden altijd welkom bij jullie thuis. Het is gezellig! Nu jullie een nieuwe camera hebben die ook partners, broertjes of zusjes, opa’s en oma’s vastlegt, is het nog leuker.

Houd er wel rekening mee dat de ruimte niet heel groot is en dat er 4 zitplaatsen zijn. . Meer mensen kunnen komen, maar die hebben dan wel automatisch een “sta-plaats”.

Wat is het beste moment voor een pretecho?

Het beste moment voor een pretecho is afhankelijk van de zwangerschapsduur en de BMI van de moeder. Als je één keer in de zwangerschap voor een 3D-echo wilt komen, is ons advies om te wachten tot na de 28e zwangerschapsweek.

Het kindje heeft dan al wat babyspekjes waardoor de beelden, met name van het gezichtje, veel mooier worden.

Bij een tweelingzwangerschap is het echter beter om iets eerder te komen; rond de 24 weken. Dan is het nog niet te vol in je buik. Dames met een iets hogere BMI adviseren we om tegen de 30e week te komen, omdat de baby dan minder diep ligt wat de kans op fraaie plaatjes groter maakt. Geslachtsbepalingen doen wij vanaf 16 weken.

Als wij om welke reden dan ook de baby niet in beeld krijgen of het geslacht niet kunnen zien, mogen jullie kosteloos een keer terugkomen. Wij gaan voor kwaliteit! Hierover is echter nooit 100% zekerheid te geven.